Online logoped

Potreban vam je logoped? Uverite se u kvalitet naših tretmana za decu i odrosle. Online terapija sa logopedom preko Skype platforme omogućiće vam da savladate govorne probleme bez obzira da li ste u Srbiji ili inostranstvu.
online-logoped
Sadržaj teksta

Pratite nas na:

Online logoped za decu i odrasle

Logopedski tretmani organizovani online tj. preko Skype ili Viber platforme omogućavaju vam da u komforu svog doma rešite govorne probleme jednostavno, brzo, i bez ikakvih neprijatnosti. Logopedski online program za glas R je jedinstveni logopedski program na ovim prostorima. Namenjen je deci i odraslima za rešavanje problema sa izgovorom glasa R.

Online logoped tretmani za decu

Logopedski tretman podrazumeva učenje u prijatnoj kućnoj atmosferi. Saradnja sa roditeljima je isto tako važna, kako bi bili upućeni u naš rad. Kroz opušten razgovor sa detetom, kroz igru, zanimljive zadatke, dete razvija svoj govor i uči pravilan izgovor glasova.

Logopedske vežbe za pravilan izgovor glasa:

✓ vežbe oralne muskulature – osvešćivanje pokreta govornih organa
✓ vežbe pozicije – položaja jezika
✓  logopedske vežbe za usmeravanje vazduha
✓  logopedeske vežbe uz pomoć drugih rekvizita i drugih glasova
✓  logopedske vežbe uz pomoć kojih se određeni glas uključuje u svakodnevni govor

Online logoped tretmani za odrasle

Online logoped tretmani za odrasle

Logopedski tretman započinje procenom kako bi se utvrdile vaše potrebe i najjefikasniji (odgovarajući) tretman koji će biti prilagodjen Vama.

Vežbe za pravilan izgovor glasa:

✓ jačanje oralne muskulature i istezanje podjezične resice
✓ osvešćivanje pokreta govornih organa
✓ pravilnu poziciju govornih organa
✓  jačanje prednjeg dela jezika i mišića jezika
✓ pokretljivost jezika
✓ usmeravanja vazduha
✓ vežbe uz pomoć rekvizita koji olakšavaju učenje glasova
✓ vibracija jezika
✓ vežbe kako glasove upotrebiti u svakodnevnom govoru

Online program – glas R

Online program je jedini online logopedski program na ovim prostorima za decu i odrasle!

Ako želite da naučite glas R, osmislila sam za vas Online sistem vežbi za učenje pravilnog izgovora R.Tako da možete sami ili uz moju podršku da naučite glas R bez obzira na koji način izgovarate glas R (francusko, grleno ili nemačko R).

Kako izgleda jedan logopedski online tretman?

Online vezu uspostavljamo preko Skype-a ili Vibera. Potrebna je kamera i mikrofon. Na prvom času ćemo se upoznati kada ćete mi ispričati vaš problem sa izgovorom glasa. Nakon procene, počinjemo sa vežbama.

Koliko traje online logopedski tretman?

U zavisnosti da li je logopedski tretman organizovan za dete ili za odraslu osobu, vreme trajanja tretmana je različito. Prosek trajanja tretmana je oko 45 minuta.

Koliko često je potrebno imati logopedski tretman?

Broj i učestalost tretmana zavisi od vežbi koje nisu savladane.  Tretmani se najčešće održavaju dva puta nedeljno.

Cena logopedskog tretmana

Nakon logopedskog testiranja i procene, utvrđuje se optimalan broj časova, trajanje individualnog tretmana, kao i plan programa u zavisnosti od problema.

Šta su online logoped tretmani?

Online logopedski tretmani za razliku od uobičajenih tretmana uživo održavaju se putem internet veze. Najčešće preko Skype ili Viber aplikacije. Pod terminom logopedski tretman podrazumevamo ranu intervenciju koja je usmerena na stimulaciju govorno jezičkog razvoja (razumevanja i verbalizovanja govora).

Koje su prednosti online logoped tretmana?

Prednosti logopedskog tretmana su:

  • Radite vežbe kod kuće, samim tim štedite vreme koje vam je potrebno za odlazak na časove.
  • Vežbe su vam konstantno dostupne, pa možete da ih radite kad god želite. Vežbanje na ovaj način je mnogo lakše i efikasnije kada već imate snimljene vežbe kojima uvek imate pristup.
  • Isplativost, uz ovaj program uštedećete mnogo više novca, nego da odlazite na privatne logopedske tretmane.
  • Vreme učenja, na ovaj način možete znatno ubrzati sam proces učenja, jer kao što sam već pomenula imate snimljene vežbe kao i moju podršku.

Šta je logoped?

Logoped je stručnjak koji radi na širokom spektru fizičkih i kognitivnih poremećaja komunikacije: problemi sa artikulacijom, mucanjem, pronalaženjem reči, semantikom, sintaksom, fonetikom, vokalizacijom, poremećajima čitanja i pisanja.

Logopedi rade sa decom i odraslima.

Šta je logopedija?

Logopedija je nauka koja se bavi prevencijom, otkrivanjem, dijagnostikovanjem i tretmanom poremećaja ljudske komunikacije. Komunikacija obuhvata sve procese i funkcije povezane sa govornim i pisanim jezikom kao i oblicima neverbalne komunikacije.

Scroll to Top